Logo Turisme del Berguedà
CA
 • Comparteix en el facebook
 • Comparteix en el twitter
 • Envia per email
 • Imprimeix la pàgina

Ruta del Caracremada


Any rere any, en el món de l’excursionisme i el turisme cultural, està prenent més protagonisme i acceptació les anomenades “rutes o travesses de llarg o curt recorregut”, degudament senyalitzades i amb punts d’avituallament preparats per a que els participants en la marxa tinguin sempre el suport i recolzament necessari en diversos aspectes, com el control de la seva marxa, la pernoctació, menjars, etc ...

La ruta del Caracremada serà una ruta circular de 5 dies de marxa, que unirà les principals muntanyes del Pre-pirineu de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès, tenint com a punt de partida i arribada, els Rasos de Peguera.

L’esmentada ruta, transitarà per part de les muntanyes més emblemàtiques del Pre-pirineu català (Rasos de Peguera, Serra d’Ensija, Pedraforca, Serra del Verd, Serra del Port de Comte, Serra del Busa), i diferents poblacions com Gósol i Sant Llorenç de Morunys.

Les característiques principals que diferencien la present ruta de les restants ja existents a les muntanyes pirinenques, son les que et resumeixen a continuació:

- Es la primera ruta completament prepirinenca, que enllaça les principals muntanyes de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès.

- La varietat del paisatge, amb les seves corresponents modalitats de fauna i flora.

- Serà una travessa practicable durant una llarga temporada, ja que la neu només es present i resulta ser un impediment pel caminant, als mesos d’hivern estricte; la primavera i la tardor son les millors èpoques, i a l’estiu la calor es força acceptable, tenint en compte que la majoria de la travessa discorre entre els 1.700 i 2.200 metres i a la part més baixa (Serra del Busa) hi ha força tram obac i amb la protecció de bosc de coníferes.

- Els avituallaments per les pernoctacions es fan a pobles, no depenent per tant de les disponibilitats de calendari de refugis d’alta muntanya, que sovint tan sols obren a l’estiu i els caps de setmana.

- Un altre fet diferencial es els importants agents culturals i històrics de la present ruta, en relació a altres rutes d’alta muntanya. Ja que amb la ruta del Caracremada hi passem per zones amb força història: pobles, castells, esglésies, pistes d’esquí, centres miners, passos ramaders mil·lenaris, museus, refugis de maquis, etc ...

- En resum, per la varietat de paisatges, pel seu interès cultural i patrimonial, per la seva proximitats als gran nuclis urbans (Barcelona i àrea metropolitana, Terrassa, Sabadell, Manresa, Girona, Vic) i per la llarga durada de la temporada en la qual serà practicable, la ruta de Caracremada te totes les característiques, al·licients i factors per a que es converteixi en un referent de l’excursionisme a casa nostra.

 Detalls del itinerari

Més informació: www.rutacaracremada.com

IMATGES

 • caracremada
 • ruta caracremada
 • subscriure't

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

Carretera C16 Km 96

Berga, Barcelona 08600

Tel. 93 824 77 00 / 654 12 56 96

E-mail: turisme@elbergueda.cat

Logo Diputació de Barcelona
Agencia de Desenvolupament del Berguedà
Logo Pirineus

SEGUEIX-NOS

 • twitter
 • facebook
 • youtube
 • instagram

RECONEIXEMENTS

 • Biosphere
 • EDEN