Logo Turisme del Berguedà
CA
 • EN
 • ES
 • FR
 • Comparteix en el facebook
 • Comparteix en el twitter
 • Envia per email
 • Imprimeix la pàgina

Festival CONVIVIUM

logo monestir
Del 13/08/2017 al 21/09/2017

Aquest programa Convivium, el Festival d'Estiu 2017, es una proposta pel poble de Guardiola de Berguedà i per tots aquells que durant l'estiu hi feu estada de vacances o el visiteu. Una proposta també, per a tots els pobles i ciutats del Berguedà, que a l'estiu s'omplen de visitants a la recerca de natura i cultura.

Programa

 

EXPOSICIONS

Sempre la Música, Esteve Amills, pintor
Romantiquíssim, l’art del monjos en el temps d’esplendor del monestir


INSTALACIONS

100 anys de Duchamp, el creatiu que va empentar l’art contemporani
200 de Thoreau, el primer ecologista
Estiuàs de cultura: signat, Joan, Marina i Alba. Els nens i nenes ens conviden a la cultura i a les vacancesVespres d’espectacle


Teatre, música i dansa de proximitat, amb música com mai perquè els vespres, desprès de la calor, ve molt de gust una dutxa refrescant de sons servida amb estils diferents. Com ja és habitual al monestir, serà cada dissabte, però hi afegim alguns dies extraordinaris

  

 dimarts 15 d'agost, 22h 

ACORDIÓ: Pep Vancells en concert.  Enamora't de l'acordió i de Guardiola, presenta un ampli repertori a la plaça del monestir.

 

dissabte 19 d'agost, 20h 

GRAN BARROC, Suites I, II i III de Joan Sebastià Bach amb el cel.lo de Pau Valls.  Una de les peces capitals de la història de la música: cimera de la creativitat humana.

 

dijous 24 d'agost, 20:30h 

CONCERT D'ARPA ELÈCTRICA, Eléonore Niubò és una arpista parisenca (i catalana) que, amb la seva arpa elèctrica, amplia els límits del seu instrument, orientant-se cap al jazz i les músiques actuals.

Sempre en cerca de noves sonoritats no dubta a posar en joc maneres de tocar i fins i tot accessoris propis d’altres instruments.

Per a ella la improvització és un mode d’expressió privilegiat, adaptant-se a cada espai i a l’acústica de cada lloc i fent així de cada concert un moment únic de creativitat compartida.

 

dissabte 26 d'agost, 20h 

 MUSICA ANTIGA, Ancestres de L'Incanteri, gurp de música medieval, espiritual i sefardita que recreen sonorament els ritus i les creences dels nostres avantpassats, tan propers.

 

dissabte 2 de setembre, 19h

MUSICA, De mestres a deixebles, amb Santi Mirón, viola de gamba.  Medalla d'Or del Conservatori d'Estrasburg, rescata música del gran barroc amb la potencia d'una intimitat que enamora.

 

dissabte 9 de setembre, 19h

MUSICA, Música Ibèrica a través del cant i la guitarra, per Cantos del Aire, amb Laura Martinez Boj i Bernardo Rambeau.  Granados, Falla, Sor, Lorca... amb les seves cançons populars, cobles, romanços, seguidillas i tonades. 

 

dissabte 16 de setembre, 19h

MUSICA ELEVADA: Viatge al so sagrat, amb Maria Teresa Vert.  La vibració del so ens transfoma des d'una proposta musical presentada com a cerimònia balsàmica que reconcilia.

 

Nits Musicals


Organitzades per l’Associació Nits Musicals de Guardiola, tenen una llarga tradició de qualitat que cada any renoven. Les presentem en el programa del Festival d’Estiu perquè tot el que passa al monestir suma. I des d’aquí felicitem a l’associació per la seva tenacitat i bon gust musical!

 

 Espectacles familiar


Titelles, pallassos, contes i jocs d’imaginació per a petits i grans: contemplar els infants bocabadats no té preu

 

dissabte 9 de setembre, 17h

TEATRE:  Peumayen, un somni de colors, amb la Companyia Nahuen Arts.  Barreja dansa, música i audiovisuals per submergir-nos en un món d'emocions, colors, creativitat, il.lusió i màgia.

TALLER per a nens i nenes, a continuació, pel mateix grup.  Aprendreu percussió i expressió corporal a través d'un color que escollireu.

 

Activitats a la natura

 

diumenge13 d'agost, 9 a 11h

Bany de Bosc, amb Toni Puig i Rosa Castrillejo.  Caminada en silenci entre arbres que ens regalen energia renovada: breu explicació cultural i històrica per recollir, després, les emocions sentides.

 

diumenge13 d'agost, 9 a 11h

Inicicació a l'escalda, amb Fran Chaves, guia i tècnic d'escalada.  Muntanyes de l'entorn del Monestir.

 

Escola pel creixement


Per descobrir el què som: la cultura ens motiva a millorar la vida personal i col·lectiva: l’escola és una proposta plural per endinsar-nos en aquest aprenentatge personal pel comú a través d’experiències sovint lligades a l’autoconeixement, a les noves aportacions de la neurociència, tan fascinants, i a les tècniques de llarg recorregut històric i cultural


dissabte 26 d'agost, 16 a 19h

Usos medicinals i culinaris de les plantes del nostre entorn, Carme Bosch, experta.  Passejada per l'entorn del monestir, virtuts de les plantes trabades i elaboració personal d'infusions o olis aromàtics.

 

dissabte 2 de setembre, 16 a 19h

Estrés i vitalitat: taller de ioga, Anna Ortiz, psicòloga i terapeuta Gestalt.  L'estrès és l'epidèmia del nostre temps: pots aprendre a manejar-lo per estar millor, més vital i íntegre, si vols.

 

dissabte 16 de setembre, 10 a 14h

L'experiència del so de lànima, amb Nello Chiuminatto i Maria Teresa Verd.  Descobriràs el potencial de la teva veu, coneixeràs els secrets del so i la estreta relació entre cant i espiritualitat.  No cal ser expert per assistir-hi!

 

Scriptorium cultura.

Per repensar la cultura que necessitem amb urgència: el monestir té voluntat d'esdevenir, poc a poc, un espai de debat i formació professional innovadora per la cultura d'ara i el futur.

 

dijous 21 de setembre, 10 a 14 h

Visionaris culturals atrevits, després de la gestió burocratizada, amb Toni Puig de civitas-cultura.  Seminari adreçat a professionals culturals de l'àmbit públic i associatiu que busquen i necessiten noves maneres de pensar la cultura i compartir-la amb els ciutadans.  Per a tot Catalunya i amb una invitació esppecial pel Berguedà.

 

MUSICA'M, concerts joves al juliol

El juliol és un mes que per a molts joves és vacances.  Els dos preimers divendres del mes, a l'hora en que comença el cap de setmana, proposen iniciar-los amb música a la plaça del monestir.

 

 

Safareig d'agost

Activitats de dimecres a divendres pro actives per ciutadans preocupats per la salut, la vida equilibrada, la creativitat pràctica o el cinema de nivell.  El safreig és per triar, escollir i anar-hi, que són vacances!

Escola de tardes pel creixement continuat.  Cicle de quatre conferències per comprendre i sentir-nos millor amb el nostre cos, ment, relacions, emocions i espiritualitat.  Adreçades a tothomqui vulgui millorar la qualitat de vida.

 

 

dimecres 16 d'agost, 19:15h

SALUT ESPIRITUAL: El sagrat com a relació amb l'infinit purificador i lluminós, Toni Puig, creatiu cultural.  Religió vol dir relligar-te, relacionar-te, des de temps immemorials fins avui mateix.

 

dimecres 23 d'agost, 19:15h

MENT SALUDABLE: La meditació que ajuda a obrir la mirada al món, Roser Cascante, tranmissora de meditació.  Aprendrem a utilitzar les eines que ens obriran vies cap al coneixement d'un mateix i a gestionar el dia a dia, posant cada cosa al seu lloc.

 

dimecres 30 d'agost, 19:15h

SALUT GLOBAL: Introducció a l'astologia, alfons Martínez, astròleg.  Petit tast de com funciona l'astrologia a nivell individual.  Siguem conscients com la carta natal ens uneix en el nostre caràcter i en el de les relacions i decisions preses al llarg de la vida.

 

Tallers d'arts

Pràctiques de pintura i dibuix inspirades en diferents creatius de primer nivell mundial o en l'entorn natural, per potenciar maneres de pintar i dibuixar personals en el temps de lleure durant l'any.  Tallers oberts a tothom: no importa l'edat ni experiència.  Farem grups segons convingui.

 

dijous 17 d'agost, 17 a 20h

DIBUIX PAISATGISTIC.  Esboços del natural, amb Joan Arocas.  Entorns del monestir.

 

dijous 24 d'agost, 17 a 20h

PINTURA CONTEMPORÀNIA: Basquiat com a desafiament.  Pinta amb el traç dur i tendre de la vida de barris de Nova York.

 

dijous 31d'agost, 17 a 20h

PINTURA SINGULAR: Estil propi com expresió d'autenticitat.  Tothom pot mostrar-se pintant si perd la por, potencia la seva creativitat i practica les arts com a plaer propi i per compartir amb els amics.


Vermuts musicals


diumenges, 12.30h

En el marc paisatgístic únic del monestir cada diumenge, a aquesta hora, menys el primer de cada mes que serà a les 13h. Podreu degustar un vermut a l’ombra del monestir en un clima relaxat i suggerent. Anunciarem els grups en la nostra comunicació continuada. Bàsicament seran grups del Berguedà amb amplia trajectòria o que s’inicien amb força: volem que el monestir sigui una de les seves plataformes de música.

 • 13  d'agost, a les 12:30 h:  El Kiwi i la Tropikal band.  Rumba.  Formació de Guadiola
 • 20 d'agost, a les 12:30 h:  Encara a definir
 • 27 d'agosta les 12:30 h:  De tu a tu.  Formació de Bagà.
 • 3 de setembre, a les 13 h:  The Rates.  Formació acústica de Guardiola.
 • 10 de setembre, a les 12:30 h:  Encara a definir.
 • 17 de setembre, a les 12:30 h:  Encara a definir.

 

Bar tabula


Abans i desprès de les activitats, amb els seus celebrats mojitos i gintònics
Els possibles guanys es destinen a la activitat cultural


Compra d’entrades i formalització inscripcions


Les entrades per les Vespres d’Espectacles els dissabtes es poden adquirir al mateix monestir o anticipadament a la pàgina : www.berguedareserves.cat  a l’apartat d’activitats, posant la data de l’acte i el número d’entrades o inscripcions


Les inscripcions a tallers poden fer-se també anticipadament a la pàgina www.berguedareserves.cat

o en el mateix monestir com a màxim una setmana abans de la data d’inici

 Lloc: Monestir de Sant Llorenç a Guardiola de Berguedà.

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

Carretera C16 Km 96

Berga, Barcelona 08600

Tel. 93 822 15 00

E-mail: turisme@elbergueda.cat

Logo Diputació de Barcelona
Agencia de Desenvolupament del Berguedà
Logo Pirineus

SEGUEIX-NOS

 • twitter
 • facebook
 • youtube
 • instagram
 • google plus
 • picasa