Del 1 de març de 2021 al 31 de març de 2021
Cinc restaurants de la comarca oferiran plats relacionats amb la caça i la tòfona del territori: llebre, conill, perdiu, cérvol, cabirol, ànec i senglar seran els protagonistes dels plats de caça dels restaurants de la comarca, juntament amb el diamant negre de la cuina: la tòfona.
Podeu consultar tots els plats i menús a la web www.berguedaturisme.com a l’apartat de Campanyes.
La campanya de la cuina de la caça i de la tòfona és una de les activitats gastronòmiques del Berguedà que contempla el calendari culinari de la nostra comarca, com la cuina del bolet, i permeten configurar un calendari anual de campanyes gastronòmiques basades en productes que identifiquen la comarca.
Aquests productes que ens regala el bosc sempre han estat molt lligats a la comarca, sobretot la caça que servia tant per alimentar-se a l’edat mitjana com per ser venuda a les grans ciutats, junt amb els bolets més selectes.
Les receptes per a cuinar plats de caça formen part de la cuina del berguedà i les podem trobar a la majoria de restaurants emblemàtics de la comarca.
La tòfona, en canvi, molt valorada en les civilitzacions antigues, va ser considerada un producte diabòlic durant la edat mitjana i la seva introducció és relativament nova a la cuina del berguedà.
Enguany, els cinc restaurants participants de la comarca que ofereixen aquest tipus de plats són : Ca l’Amagat Rústic Gastrohotel i Restaurant Niu Nou de Bagà, el Restaurant La Cabana i el Restaurant Cal Travé de Berga i el Restaurant Els Roures d’Espinalbet. .
Aquesta campanya està impulsada per Hostaleria i turisme del Berguedà amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport de la gerència de serveis de turisme de la Diputació de Barcelona.
Lloc: Berguedà
Fes-te amic del Berguedà!
OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ
Horari d'atenció al client:
de dilluns a divendres de 9 a 14h.
dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.
diumenges i festius de 10 a 14h.
Tel. 654 125 696
E-mail: turisme@elbergueda.cat
Premsa