Logo Turisme del Berguedà
CA
 • EN
 • ES
 • FR
 • Comparteix en el facebook
 • Comparteix en el twitter
 • Envia per email
 • Imprimeix la pàgina

El compromís de sostenibilitat Biosphere s'estén a 36 empreses berguedanes

02/04/2019

El compromís de sostenibilitat Biosphere s'estén a 36 empreses berguedanes

El 2 d’abril 22 noves empreses i organismes berguedans han obtingut la distinció pel compromís per la sostenibilitat de Biosphere, sumant-se a les 14 que havien obtingut el aquest reconeixement l’any passat i arribant així fins a 36 les empreses i entitats berguedanes que aposten per aquest segell sostenible.
 
En aquesta jornada realitzada a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, s’han entregat les 22 noves distincions i també s’han renovat el compromís de les empreses i entitats que ja disposaven d’aquest distintiu i que han continuat treballant per millorar les seves instal·lacions i la seva activitat per fer-la més sostenible. Al finalitzar l’entrega de diplomes s’ha portat a terme una formació per la millora de les webs i xarxes socials per tal de fomentar la comunicació sostenible de les empreses i entitats.
 
Aquesta distinció impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç pretén fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses, optimitzant el seu funcionament, millorant la seva eficiència i incorporant manuals de bones pràctiques.
 
El desplegament d’aquesta iniciativa s’implementa al territori a través d’11 ens gestors que són els encarregats d’aproximar i aterrar aquest compromís, facilitant a les empreses la seva materialització. En el cas del Berguedà, l’ens gestor és l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.
 
Bàsicament aquesta adhesió comporta respondre a les preguntes de la plataforma online, rebre 2 visites d’ajuda del consultor que dona suport en la realització de qüestionari online i amb el pla de millores que et facilita la mateixa plataforma, escollir i implementar 3 de les millores proposades anualment. Aquesta metodologia simple permet millorar de manera continuada, amb petites accions que garanteixen la qualitat i sostenibilitat de les empreses i entitats.
 
Tot i que aquesta iniciativa sorgeix del sector turístic, amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR), amb l’objectiu d’estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona, el Compromís Biosphere ha traspassat la frontera de les empreses i entitats turístiques, fent-se extensible a tot tipus d’empreses i entitats.
 
Al Berguedà són 29 les empreses turístiques i 7 les administracions i empreses no turístiques distingides fins al moment.  A la totalitat de les comarques de la província de Barcelona s’han distingit un total de 292 empreses, serveis i destinacions al 2018.
 
L’any 2017, l’Institut de Turisme Responsable, un organisme soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council, va atorgar a la Diputació de Barcelona i les tres marques turístiques de la demarcació –“Costa Barcelona”, “Paisatges Barcelona” i “Pirineus Barcelona”, la certificació Biosphere com a destinació turística sostenible, una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030. Aquesta certificació es renovarà a finals de 2018.
 
Les 22 empreses i organismes que el 2 d’abril han obtingut la distinció Biosphere són:
 
-       Altitud Extrem
-       Berga Resort
-       Cal Candi
-       Cal Cisteller
-       Hotel Berga Park
-       Jardins Artigas
-       La Closca
-       Museu Cal Vidal
-       Museu de les Mines.
-       Museu ciment Asland
-       OIT La Pobla de Lillet
-       OIT Berguedà
-       Parc Natural Cadí Moixeró
-       Pedratour
-       ADB Empresa
-       Ajuntament de Gironella.
-       Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central
-       BdeGust
-       ADB Formació
-       Centre medieval i càtar
-       Castell de la Pobla de Lillet
-       OIT Bagà


IMATGES

 • biosphere
 • subscriure't

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

Carretera C16 Km 96

Berga, Barcelona 08600

Tel. 93 824 77 00

E-mail: turisme@elbergueda.cat

Logo Diputació de Barcelona
Agencia de Desenvolupament del Berguedà
Logo Pirineus

SEGUEIX-NOS

 • twitter
 • facebook
 • youtube
 • instagram

RECONEIXEMENTS

 • Biosphere
 • EDEN