Logo Turisme del Berguedà

Receptes tradicionals

Escudella de blat de moro escairat


Ingredients

600 g de blat de moro escairat
200 g d’os de pernil salat
150 g d’espinada
300 g d’orella, morro i cua de porc

125 g de cansalada
Una bola de sagí (llard i farina de blat)
5 l d’aigua aproximadament
sal


Elaboració
Posarem el blat de moro escairat a remullar durant 24 hores.
Seguidament el rentarem a raig d’aixeta i l’introduirem en una olla, amb 5 l d’aigua al foc.
Un cop arrenqui el bull hi afegirem la carn de porc (morro, ossos, cua, orella, sagí i cansalada) i la deixarem coure per espai de 5 o 6 hores.
Rectificarem el punt de sal a partir de mitja cocció.”
(La cuina del Miquel. 1990) Miquel Màrquez


Documents i enllaços


Fes-te amic del Berguedà!

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

 

Horari d'atenció al client:

de dilluns a divendres de 9 a 14h.

dissabte, diumenges i festius, de 10 a 16h.

Tel.  654 125 696

E-mail: turisme@elbergueda.cat

RECONEIXEMENTS

  • biosphere fondo trans
  • Green-Destinations-Logo-FINAL-full-1-blanc.png

 

  • logo-agencia.png
  • logo-terra-futurs.png
  • logo-diba.png
  • logo-pirineus.png
  • nattur-blanc3.png
  • interreg-blanc.png

Segueix-nos

  • peu-twitter.png
  • peu-facebook.png
  • peu-youtube.png
  • peu-instagram.png