Logo Turisme del Berguedà

Notícies

La restauració berguedana treu pit en una temporada de bolets que es preveu generosa als boscos

19 de setembre de 2024


Descripció

17 restaurants d’Hostaleria i Turisme del Berguedà ofereixen La Cuina del Bolet fins el 24 de novembre

Consulta tots els menús

La restauració berguedana vol treure pit en una temporada de bolets que es presenta generosa en comparació a la mala tardor del 2023. Amb aquest potent missatge es presenta una nova edició de La Cuina del Bolet del Berguedà que impulsa l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Es tracta d’una nova oportunitat per descobrir, a taula, el producte estrella de la comarca: el bolet en una tardor que es preveu fructífera. El 2023 es van servir uns 1.300 menús entre els restaurants participants en la passada campanya, una xifra que s’espera igualar o superar durant l’edició d’aquesta tardor ja que en aquesta ocasió es compta amb més restaurants participants.

Enguany, disset restaurants del Berguedà s’han adherit a la campanya que s’allargarà del 20 de setembre al 24 de novembre, una xifra superior a la del 2023. Tots ells oferiran un menú diferent amb el bolet com a protagonista, des dels aperitius i fins a les postres, amb l’objectiu de donar a conèixer diverses maneres d’elaborar-lo. Els preus d’aquests menús oscil·len entre els 28 i 60 euros.

La campanya també comptarà amb la col·laboració de Caves i Vins Oriol Rosell i Abadal, que es consoliden com a patrocinadors de la iniciativa. Els restauradors participants oferiran vins i caves d’aquests cellers en els menús de la Cuina del Bolet.

Aquest 2024 participen a la Cuina del Bolet Ca l’Amagat i Niu Nou (Bagà); La Barana, La Cabana, i Hotel Estel (Berga); Hostal La Muntanya (Castellar de n’Hug); Els Roures i Restaurant Font Freda (Castellar del Riu); El Recó de l’Avi (Guardiola de Berguedà); Cal Majoral (L’Espunyola); Cal Marçal (Puig-reig); Susèn i Hostal Pedraforca (Saldes); Cal Candi (Vilada); El Forn (Gósol); La Candela (Gironella); Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès).

Els establiments, els menús, els dies que s’ofereixen, si cal fer reserva i tota la informació necessària es pot consultar al web www.cuinadelbolet.com a partir de l’inici de la campanya, aquest proper 20 de setembre.

La presidenta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, s’ha mostrat satisfeta per aquest increment de participants a la campanya i ha posat en valor l’esforç dels restauradors d’oferir preus ajustats amb productes de temporada i del territori. A més, ha destacat que es preveu una temporada de bolets molt millor a la de l’any passat, un fet positiu a l’hora d’oferir els menús.

En representació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sebastià Prat, ha assegurat que el bolet és un producte transversal a la comarca, ja que a banda de la campanya gastronòmica que ofereixen els restaurants d’Hostaleria i Turisme, també és el protagonista de l’agenda d’activitats que omplen el Berguedà durant els mesos de setembre, octubre i novembre.

 

Torna la ruta de sopars maridats

Durant aquesta tardor torna la ruta de sopars-maridatges de la Cuina del Bolet. Els dijous d’octubre i novembre, diversos restaurants participaran en aquesta iniciativa oferint menús maridats amb vins de la DO Pla de Bages, patrocinador d'aquests sopars. Els participants no només gaudiran d'un menú degustació a preus molt ajustats, sinó que a més gaudiran de l'explicació i maridatge de diferents cellers del Bages i participaran en el sorteig de premis relacionats amb l'enoturisme. En els propers dies es donaran a conèixer els establiments i cellers participants, així com també el calendari.

    Fes-te amic del Berguedà!

    OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

     Horari d'atenció al client:

    de dilluns a divendres de 9 a 14h.

    dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.

    diumenges i festius de 10 a 14h.

     Tel.  654 125 696

    E-mail: turisme@elbergueda.cat

    46-462233_watsapp-icon-png-whatsapp-business-app-download-transparent.png

    RECONEIXEMENTS

    • biosphere fondo trans
    • Logo_DTI_3_adherido_Comarca_Berdega.png

     

    • logo-agencia.png
    • logo-terra-futurs.png
    • logo-diba.png
    • XPT transparentxic.png
    • logo-pirineus.png
    • nattur-blanc3.png
    • interreg-blanc.png

    Segueix-nos

    • peu-twitter.png
    • peu-facebook.png
    • peu-youtube.png
    • peu-instagram.png