Logo Turisme del Berguedà
Grans travesses
Rutes per etapes

Ruta del Caracremada

Any rere any, en el món de l’excursionisme i el turisme cultural, està prenent més protagonisme i acceptació les anomenades “rutes o travesses de llarg o curt recorregut”, degudament senyalitzades i amb punts d’avituallament preparats per a que els participants en la marxa tinguin sempre el suport i recolzament necessari en diversos aspectes, com el control de la seva marxa, la pernoctació, menjars, etc ...

La ruta del Caracremada serà una ruta circular de 5 dies de marxa, que unirà les principals muntanyes del Pre-pirineu de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès, tenint com a punt de partida i arribada, els Rasos de Peguera.

L’esmentada ruta, transitarà per part de les muntanyes més emblemàtiques del Pre-pirineu català (Rasos de Peguera, Serra d’Ensija, Pedraforca, Serra del Verd, Serra del Port de Comte, Serra del Busa), i diferents poblacions com Gósol i Sant Llorenç de Morunys.

Les característiques principals que diferencien la present ruta de les restants ja existents a les muntanyes pirinenques, son les que et resumeixen a continuació:

- Es la primera ruta completament prepirinenca, que enllaça les principals muntanyes de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès.

- La varietat del paisatge, amb les seves corresponents modalitats de fauna i flora.

- Serà una travessa practicable durant una llarga temporada, ja que la neu només es present i resulta ser un impediment pel caminant, als mesos d’hivern estricte; la primavera i la tardor son les millors èpoques, i a l’estiu la calor es força acceptable, tenint en compte que la majoria de la travessa discorre entre els 1.700 i 2.200 metres i a la part més baixa (Serra del Busa) hi ha força tram obac i amb la protecció de bosc de coníferes.

- Els avituallaments per les pernoctacions es fan a pobles, no depenent per tant de les disponibilitats de calendari de refugis d’alta muntanya, que sovint tan sols obren a l’estiu i els caps de setmana.

- Un altre fet diferencial es els importants agents culturals i històrics de la present ruta, en relació a altres rutes d’alta muntanya. Ja que amb la ruta del Caracremada hi passem per zones amb força història: pobles, castells, esglésies, pistes d’esquí, centres miners, passos ramaders mil·lenaris, museus, refugis de maquis, etc ...

- En resum, per la varietat de paisatges, pel seu interès cultural i patrimonial, per la seva proximitats als gran nuclis urbans (Barcelona i àrea metropolitana, Terrassa, Sabadell, Manresa, Girona, Vic) i per la llarga durada de la temporada en la qual serà practicable, la ruta de Caracremada te totes les característiques, al·licients i factors per a que es converteixi en un referent de l’excursionisme a casa nostra.

 

Ruta per fer a peu, en bicileta o en cavall.

 • Fitxa tècnica

 • Temps aproximat: De 3 a 6 etapes.

Documents i enllaços

Fes-te amic del Berguedà!

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

 Horari d'atenció al client:

de dilluns a divendres de 9 a 14h.

dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.

diumenges i festius de 10 a 14h.

 Tel.  654 125 696

E-mail: turisme@elbergueda.cat

46-462233_watsapp-icon-png-whatsapp-business-app-download-transparent.png

RECONEIXEMENTS

 • biosphere fondo trans

 

 • logo-agencia.png
 • logo-terra-futurs.png
 • logo-diba.png
 • logo-pirineus.png
 • nattur-blanc3.png
 • interreg-blanc.png

Segueix-nos

 • peu-twitter.png
 • peu-facebook.png
 • peu-youtube.png
 • peu-instagram.png