Logo Turisme del Berguedà

Directori general

Perdiu amb farcellets de col, confitura de vi negre i seques amb cansalada


Ingredients 

2 perdius

2 cols

100 g de llard de porc

15 ametlles torrades

2 cullerades de farina

2 grans d'all

1 ceba

Canyella

Sal

Per a la confitura de vi negre

1 litre de vi negre

1/2 litre de vinagre de vi

300 cc de vinagre balsàmic

1/2 kg de sucre

600 gr de crancs

1.000 gr de pelut

4 l d'aigua

Per a les mongetes

300 g de mongeta fina

Cansalada salada

Oli de gira-sol

1 gra d'all

Sal i pebre

Preparació

Sofregiu les perdius amb llard, uns trossets de ceba, els grans d'all, canyella i sal, i deixeu-ho que es vagi coent, tirant-hi, si cal, una mica de brou. En una olla feu bullir les cols amb aigua i sal. No han de quedar massa cuites. Escorreu-les i, de cada fulla, feu un farcellet que haureu d'enfarinar i fregir amb llard. Traieu les perdius de la cassola i coleu el suc, que es torna a ajuntar a les perdius. Poseu-hi els farcellets de col, feu-hi una picada amb les ametlles i deixeu-ho que vagi coent amb poc foc una bona estona.

Per fer la confitura, poseu tots els ingredients en una cassola a foc baix, i deixeu-los reduir fins aconseguir una textura de melmelada, remenant de tant en tant.

Per a les mongetes amb cansalada, primer prepareu les mongetes: deixeu-les en remull amb aigua, durant unes 12 hores ( cal que estiguin cobertes amb el triple d'aigua). Passat aquest temps, renteu-les, escorreu-les i poseu-les al foc en una olla amb aigua freda i sense sal. Deixeu que bullin i, al final, afegiu-hi sal. Un cop bullides, prepareu la cansalada tallada a trossos i salteu-la en una paella amb oli de gira-sol. Quan gairebé estigui feta la cansalada, afegiu-hi les mongetes, un gra d'all trinxat i pebre. Deixeu que s'acabin de fer, i emulsioneu-les amb la batedora afegint-hi una mica de brou per tal que quedin més amoroses.

Al fons del plat poseu la confitura de vi negre ( no gaire quantitat), l'emulsió de seques amb cansalada i dos farcellets de col. La perdiu (mitja per persona) poseu-la al centre, i regueu-ho tot plegat amb el suc de cocció.


  • Població: -
  • Tipus de cuina: tradicional

Fes-te amic del Berguedà!

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ

 Horari d'atenció al client:

de dilluns a divendres de 9 a 14h.

dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 18h.

diumenges i festius de 10 a 14h.

 Tel.  654 125 696

E-mail: turisme@elbergueda.cat

46-462233_watsapp-icon-png-whatsapp-business-app-download-transparent.png

RECONEIXEMENTS

  • biosphere fondo trans
  • Green-Destinations-Logo-FINAL-full-1-blanc.png

 

  • logo-agencia.png
  • logo-terra-futurs.png
  • logo-diba.png
  • logo-pirineus.png
  • nattur-blanc3.png
  • interreg-blanc.png

Segueix-nos

  • peu-twitter.png
  • peu-facebook.png
  • peu-youtube.png
  • peu-instagram.png